Voor kids


Voor kids, dus niet voor ouders!!

Veel van de informatie op deze site is voor je ouders. Dit stukje is speciaal voor jullie, de kids van Les van Jes.

Ik ben er natuurlijk om je te helpen met school. Je vindt iets moeilijk met taal, rekenen of begrijpend lezen of misschien kom ik je wel coachen of kom je bij mij voor een training.

Bijles voor kids

Je vraagt je natuurlijk af wat wij samen gaan doen. Je ouders of misschien jijzelf  hebben mij gevraagd of ik je kan helpen met taal, begrijpend lezen of rekenen. Het eerste wat we gaan doen, is kijken wat je precies moeilijk vindt. Dat kunnen keersommen zijn, maar ook een moeilijke spellingcategorie. Ik ga dan voor je aan de slag, en heb de volgende keer een map bij me met materiaal. Uit die map gaan we werken. Dit doen we in 45 minuten per week. In die 45 minuten gaan we eerst kijken naar je huiswerk en nemen we moeilijke dingen door. Daarna gaan we weer een stapje verder met de uitleg en gaan we ook weer oefeningen maken. Niet alleen in je huiswerk-mapje maar ook door het maken van opdrachten op de tablet. Als je hard gewerkt hebt, krijg je nog iets lekkers uit het snoeptrommeltje.

Kom je bij in de praktijk om te werken, dan wordt je eerst begroet door Fons, mijn kleine Labradoodle. Vervolgens gaan we in mijn werkruimte aan de slag net als hierboven beschreven. Je krijgt dan n kopje thee met n koekje tijdens het werk. Als je je huiswerk af hebt en goed werkt tijdens de les, dan kun je een sticker verdienen. Bij 5 stickers mag je een prijs uitkiezen uit het prijzendoosje.

Training voor kids

Al in groep 7 heb je te maken met de Entreetoets. Dit is een toets waarin gekeken wordt hoe goed je woordenschat, taal, rekenen en begrijpend lezen is. Veel scholen gebruiken deze toets om alvast een advies te geven naar welke school je na groep 8 zou kunnen gaan. Ik geef een training waarin ik je de leerstof van groep 7 kort herhaald aanbied, maar je ook handvatten geef hoe je een entreetoets kunt maken. Tips en tricks zeg maar, zodat je zelfverzekerd aan de toets kunt beginnen.

Dit geldt ook voor de groep 8 Eindtoets Cito. Vooral omdat besloten is dat deze toets weer mee gaat tellen, is het toch belangrijk dat jij de score haalt die je kunt halen. Ik herhaal de stof van groep 8 op het gebied van taal, spelling, werkwoordspelling en rekenen. Ik neem weer de strategieën door hoe je deze toets het beste kunt maken, zodat je met zelfvertrouwen de toets ingaat.

Voor meer informatie, neem je contact op via Contact