Bijles rekenen in groep 8


learn-1044076_640

Groep 8 is het spannendste jaar van de basisschool. Uw kind heeft jarenlang zijn best gedaan om voor rekenen de beste cijfers te halen. Het ene rekenonderdeel gaat als vanzelf, het andere blijkt wat moeilijker. Ik merk dat er veel vraag is naar bijles rekenen in groep 8. Te denken valt aan het rekenen met procenten, decimale breuken of meetkunde. Veel kinderen komen bij mij en hebben de moed al opgegeven. Op school gaat de leerkracht verder met de methode terwijl uw kind verloren rondkijkt en de draad kwijt is. Dit door de vele informatie en oplossingsstrategieën die een kind krijgt aangeboden op school. Vaak kan door bijles in rekenen dit probleem aangepakt worden. Door stapsgewijs de rekenstof van groep 8 te herhalen, komt de kennis die weggezakt is weer boven, en door het rekenen te herhalen blijft de kennis actief.

Wanneer wel of geen bijles rekenen is groep 8.

Het oefenen van rekenen kan nooit kwaad. Veel kennis zakt weg en door herhaling blijft de kennis paraat. Hier is echter geen bijles rekenen voor nodig. Als uw kind wilt oefenen, zijn er voldoende sites te vinden waar dit op een speelse manier gebeurt. Te denken valt aan de diverse trainingssites zoals ‘citotoetstrainer’ en ‘leestrainer’.

Bijles is echter meer gespecialiseerd. Ik bedoel dan niet de student die wat geld bij verdient, maar iemand met onderwijservaring en ervaring in het begeleiden van kinderen in groep 8 met rekenproblemen. Een probleem met rekenen ontstaat namelijk niet alleen in groep 8. Uw kind heeft al langer moeite gehad met bepaalde rekenonderdelen. Zij hebben baat bij een individuele aanpak, waarbij er gekeken wordt naar de beste strategie voor rekenen en een juiste opbouw om ervoor te zorgen dat uw kind de stof blijft begrijpen.

Meer informatie vindt u op de website bij Bijles van Jes .